Založ si blog

Fico v skratke: plán sa mu začal rúcať už 29. marca

Scenár výsledkov parlamentných volieb sa začal písať pred necelými dvoma rokmi.

Prezidentské voľby. Róbert Fico si to všetko veľmi dobre uvedomoval. Vsadil všetko na jednu kartu. Potreboval uspieť. No neuspel. 29. marca 2014 sa mu pomaly, ale isto začal rúcať volebný úspech ako domček z karát. Bola to jeho prvá veľká prehra. Do vtedy sebavedomí, presvedčivý a neohrozený politik sa razom dostal pod tlak nielen samého seba. Začal robiť chyby. Kardinálne. Keby bol v tom čase vyhral, SMER by dostal naoko iný smer a mohol by naberať na sile, navyše s podporou z Grasalkovičovho paláca. Namiesto toho začal strácať. A razantne.

Tento „neúspech“ sa podpísal nielen pod nadchádzajúce sfarbenie politického spektra na Slovensku, ale aj pod volebný úspech Mariána.

Treba len dúfať, že sa vyčasí a začne konečne fúkať tým správnym smerom. Verme v paralelu z pred dvoch rokov a dúfajme, že na sklonku mesiaca sa vpred posunie nielen čas, ale aj celé Slovensko.

http://flog.pravda.sk/svetofif.flog?foto=392785

http://flog.pravda.sk/svetofif.flog?foto=392785

Snežienky a machri

22.12.2015

Dezilúzia. Pochmúrne predvianočné počasie. Všade navôkol zhon ľudí snažiacich sa uchmatnúť ešte ten posledný darček pre blízkeho, kúpiť vianočku a dnes už nie tak tradičného kapra. Ešte vianočný stromček ozdobiť. Umelý, živý alebo len ten už ozdobený od minulého roka vyniesť z pivnice, oprášiť od prachu, aby bolo v ten-onen štedrý deň Vianoc všetko tak [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 6372x
Priemerná čítanosť článkov: 3186x

Autor blogu

Kategórie